Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ξινόχοντρο τραχανά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και νερό να σκεπαστούν τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.
Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά προσθέτουμε τον ξινόχοντο τραχανά ή όποιον τραχανά της αρεσκείας μας θέλουμε.