Ψαρονέφρι με μπύρα και μανιτάρια

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι, σε μερίδες
  • 100 ml μπύρα
  • 500 γρ. μανιτάρια (χρησιμοποιήστε ποικιλίες)
  • 1 μερίδα ζωμός βοδινού αραιωμένος σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, άφθονο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την μαρινάδα

  • ½ φλιτζάνι μπύρα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδου ψημένο στο γκριλ

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ως εξής:

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, την μπύρα και το σκόρδο. Τοποθετούμε το μίγμα μαζί μαζί με το ψαρονέφρι σε πλαστική σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα.

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Ρίχνουμε την μπύρα, το ζωμό, το θυμάρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα υλικά.

Βγάζουμε το κρέας από την μαρινάδα. Παίρνουμε ένα άλλο τηγάνι και ψήνουμε το ψαρονέφρι με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, φροντίζοντας να μην στεγνώσει. Προσθέτουμε την σάλτσα μανιταριών, γυρίζουμε το ψαρονέφρι μια δύο φορές να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Advertisements

2 Σχόλια (+add yours?)

  1. tzeni
    Δεκ. 01, 2010 @ 11:31:44

    Την μαριναδα την πεταμε?

    Απάντηση

  2. argyroula
    Δεκ. 01, 2010 @ 18:06:35

    μάλιστα κυρά Τζένη, την πετάμε και καλή σας όρεξη.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: