Σούπα Μεσογειακή

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη ψιλοκομμένη
  • μια χούφτα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, χοντροκομμένο με τα χέρια σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέστε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον πελτέ και το ζωμό και φέρτε τη σούπα σε βρασμό.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά προσθέστε τα κολοκυθάκια και την κάπαρη και σιγοβράστε τη σούπα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώστε. Λίγο προτού σερβίρετε τη σούπα προσθέστε και τα φύλλα βασιλικού.

Advertisements
Published in: on 22/09/2010 at 05:26  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://syntagoula.wordpress.com/2010/09/22/%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: