Ρεβύθια στο φούρνο με δενδρολίβανο

Υλικά:

  • ½ κιλό ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά σόδα φαγητού
  • 12 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια ξερό δενδρολίβανο ή ένα κλαδάκι φρέσκο αφού πρώτα το βρέξετε με λίγο ζεστό νερό για να απελευθερώσει το άρωμά του

Εκτέλεση:

Μουσκέψτε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Στραγγίξτε τα, πασπαλίστε τα με τη σόδα και αφήστε τα να σταθούν για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε τα πάρα πολύ καλά και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια νερό. Αφήστε να πάρουν βράση και με μία τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τον αφρό που θα σχηματιστεί. Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε τα ρεβίθια να βράσουν.

Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα, ρίξτε τα μαζί με το κρεμμύδι και το ζουμί τους σε ένα ταψί και προσθέστε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε τα στο φούρνο στους 200oC και ψήστε τα για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μία ωραία κρούστα. Δεν χρειάζεται ανακάτεμα το φαγητό, μόνο την προσοχή σας ώστε να μην ξεραθεί και μείνει χωρίς υγρά, γιατί το ζουμί είναι όλη η ιστορία.

Advertisements
Published in: on 22/09/2010 at 05:21  Σχολιάστε  

The URI to TrackBack this entry is: https://syntagoula.wordpress.com/2010/09/22/%cf%81%ce%b5%ce%b2%cf%8d%ce%b8%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b5%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%bf-2/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: